Onderzoeken naar gevolgen van aardbevingen voor woongenot en leefbaarheid samengebracht onder één thema

Terug

Onderzoeken naar gevolgen van aardbevingen voor woongenot en leefbaarheid samengebracht onder één thema

Geschreven op 24 september 2018

“We blijven de ontwikkelingen van de Groningse aardbevingen op het leven van de bewoners in het gebied volgen.”

Een belangrijk thema binnen de provincie Groningen zijn de bodembewegingen en aardbevingen door de gaswinning en de gevolgen daarvan. Het Sociaal Planbureau Groningen doet al sinds 2014 onderzoek naar hoe de bewoners de aardbevingen ervaren en beleven. En wat voor invloed de bevingen op het woongenot en de leefbaarheid in dorpen en wijken hebben. Recentelijk zijn de belangrijkste bevindingen van deze onderzoeken, waaronder de recent uitgevoerde literatuurstudie, samengebracht op onze website onder één thema: Aardbevingen.

Thema Aardbevingen op één centrale plek

Recentelijk zijn de belangrijkste bevindingen van onze eerder uitgevoerde onderzoeken naar de gevolgen van aardbevingen samengebracht op onze website onder één thema. In de nabije toekomst zullen we de ontwikkelingen van de Groningse aardbevingen op het leven van de bewoners in het gebied blijven volgen. Het thema zal hiermee verder worden uitgebreid.

Je leest hier wat de gevolgen zijn van de bodembewegingen en aardbevingen voor de facetten leefbaarheid, veiligheid en woongenot. Het thema geeft een impressie van ervaringen, meningen en ideeën van bewoners in het aardbevingsgebied rondom de thema’s:

Onlangs uitgevoerd: literatuurstudie naar maatschappelijke gevolgen Aardbevingen

Onlangs hebben wij, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool en GGD, een literatuurstudie naar de maatschappelijke gevolgen van de bodemdalingen in Groningen uitgevoerd. Doel van de literatuurstudie was het geven van een eerste overzicht van reeds bestaande literatuur en onderzoek dat is gedaan naar de maatschappelijke impact van bodembewegingen en aardbevingen als gevolg van de gaswinning in Groningen.

Delen via social media

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers