Monitor Brede Welvaart Groningen binnenkort van start

Terug

Monitor Brede Welvaart Groningen binnenkort van start

Geschreven op 9 juli 2021

“De monitor Brede Welvaart Groningen biedt vanaf dit najaar goed inzicht in de ontwikkeling van de brede welvaart in Groningen.”

In onze alledaagse werkelijkheid staat welvaart voor veel méér dan alleen ons inkomen of het bruto binnenlands product. We kijken daarom tegenwoordig ook veel breder, namelijk naar de Brede Welvaart. Het is een nieuwe manier van kijken naar de samenleving. Integraal, met oog voor alles wat voor onze inwoners van waarde is: hoe schoon de lucht is die we inademen, hoe gezond we zijn, hoe veilig we ons voelen en hoeveel vertrouwen we in de overheid hebben.

Wat is brede welvaart? En hoe kunnen we de welvaart van Groningers in kaart brengen en verder versterken? Bekijk het in de onderstaande video.

Eerste monitor Brede Welvaart Groningen

Om meer zicht te krijgen op de ontwikkeling van onze brede welvaart in Groningen ontwikkelt Sociaal Planbureau Groningen de monitor Brede Welvaart voor Groningen. Deze verschijnt in het najaar van 2021. CBS ontwikkelde de Regionale Monitor Brede Welvaart en Sociaal Planbureau Groningen vertaalt, duidt en verdiept deze monitor brede welvaart om zo te kunnen verduidelijken hoe de brede welvaart in Groningen zich ontwikkelt.

De monitor brengt in beeld brengt hoe het écht met Groningers gaat. En laat ook zien waar we nog echt iets te doen hebben met elkaar. Met onze kennis op het gebied van Brede Welvaart bieden we bestuurders en beleidsmakers de basis om de brede welvaart in hun regio op te pakken en vorm te geven. We stellen ze in staat om gefundeerde keuzes te maken.

Aan de slag met Brede Welvaart

De principes van Brede Welvaart worden in steeds bredere kring omarmd als richtinggevend voor een toekomstbestendige samenleving. Maar wat betekent dat voor gemeenten, provincies, woningbouwcorporaties, welzijnsorganisaties? Om bestuurders en beleidsmakers goed te informeren over het concept ’brede welvaart’ en de wijze waarop je de Monitor Brede Welvaart kunt benutten, organiseren wij kennissessies over Brede Welvaart.

Heeft je gemeente of organisatie interesse in een kennissessie over Brede Welvaart? We geven tijdens de (online) bijeenkomst meer inzicht in het concept Brede Welvaart, de wijze waarop dit wordt gemonitord en hoe je meer zicht krijgt op de ontwikkeling van de brede welvaart in Groningen. Voor interesse kun je contact opnemen met een van onze collega’s.

Delen via social media

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers