Groninger Zorgkaart gelanceerd

Terug

Groninger Zorgkaart gelanceerd

Geschreven op 22 maart 2022

“Is de toegankelijkheid van zorg en ondersteuning voldoende gewaarborgd? Ook in de dunbevolkte gebieden en voor mensen met weinig geld?”

Op woensdag 16 maart presenteerde Sociaal Planbureau Groningen de Zorgkaart Groningen 2022 op de stateninformatiedag van de provincie. Deze zorgkaart moet ervoor zorgen dat beleidsmakers in de zorg, regionale politici, (zorg)bestuurders en andere geïnteresseerden makkelijk en snel bij informatie kunnen over zorg in onze provincie. Informatie over bereikbaarheid, beschikbaarheid en betaalbaarheid wordt gebundeld in overzichtelijke, interactieve data dashboards.

Vormen van zorg die onder druk staan

Het accent ligt op vormen van zorg en ondersteuning die onder druk staan in onze provincie. De leidende vragen zijn: Is de toegankelijkheid van zorg en ondersteuning voldoende gewaarborgd? Ook in de dunbevolkte gebieden en voor mensen met weinig geld? De antwoorden kunnen politici, bestuurders, beleidsmakers en inwoners helpen om gesprekken en dialoog in de regio te voeren en om gezamenlijk vorm te geven aan oplossingen voor de maatschappelijk opgaven.

Bekijk de interactieve Zorgkaart Groningen

Download de printbare samenvatting van de Zorgkaart Groningen 2022

Presentatie op de stateninformatiedag

Op woensdag 16 maart organiseerde provincie Groningen de stateninformatiedag. Een dag die die plaatsvond in de ‘Week van de Leefbaarheid en Brede Welvaart’ van provincie Groningen. Een mooi moment om de zorgkaart aan de provincie te presenteren. Naast deze presentatie sprak Joks Janssen de statenleden toe over brede welvaart. Ook werd de provinciale uitvoeringsagenda wonen gepresenteerd en een tussenstand gegeven van het leefbaarheidsprogramma.

Delen via social media

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers