Webinar Geoorloofd verzuim in Groningen op 2 februari 2021 (aanmelden is helaas niet meer mogelijk!)

Terug

Webinar Geoorloofd verzuim in Groningen op 2 februari 2021 (aanmelden is helaas niet meer mogelijk!)

Geschreven op 6 januari 2021

“Aanknopingspunten om op een goede manier om te gaan met geoorloofd verzuim en het te verminderen”

Datum: Dinsdag 2 februari 2021
Tijdstip: 15:00 – 16:30 uur
Genodigden:

 

Iedereen die direct en indirect met verzuim van leerlingen te maken heeft. Dat kan op een school zelf zijn, maar ook bij een gemeente, zoals Leerplicht of Jeugdgezondheidszorg. Wil je deze uitnodiging doorsturen naar mogelijke geïnteresseerden?

Let op: vanwege grote belangstelling is het maximaal aantal aanmeldingen bereikt en is aanmelding helaas niet meer mogelijk. Mogelijk komt er een video opname beschikbaar.

Bijna ieder kind mist wel eens een les. Bijvoorbeeld vanwege ziekte of een bezoek aan de orthodontist. Dit verzuim met een geldige reden, ook wel geoorloofd verzuim genoemd, stapelt zich soms bijna ongemerkt ‘langzaam’ op. Een deel van de kinderen mist hierdoor veel onderwijs. Sociaal Planbureau Groningen deed onderzoek onder ouders in Groningen. We brachten de overwegingen en redenen die volgens ouders een rol spelen bij geoorloofd verzuim in kaart. Wegens succes herhalen we deze webinar. Meld je aan en hoor o.a. tips om geoorloofd verzuim te verminderen!

Regelmatig verzuim kan leiden tot een leerachterstand, een lager onderwijsniveau en vormt een belangrijk risico voor voortijdig schoolverlaten. Er is om die reden inmiddels veel geïnvesteerd in de aanpak van verzuim. Dit gaat echter meestal over verzuim zonder geldige reden, zoals spijbelen of thuiszitten. Geoorloofd verzuim blijft hierbij vaak buiten beeld. Waarom is het ene kind vaker afwezig met een geldige reden dan het andere? Waarom meldt de ene ouder een kind ziek en de andere niet? En wat kunnen we doen om ook geoorloofd verzuim te verminderen?

In dit webinar delen we de resultaten van dit onderzoek met je. We geven aanknopingspunten om op een goede manier om te gaan met geoorloofd verzuim en het te verminderen. Voorafgaand en tijdens het webinar kun je vragen aan ons stellen. Na de presentatie gaan we gezamenlijk naar een digitale werkplaats waarin we mogelijke oplossingsrichtingen met elkaar uitwisselen.

Programma

  1. Presentatie op basis van onderzoek van Sociaal Planbureau Groningen;
  2. Digitale werkplaats in Zoom.

Aanmelden

Helaas is aanmelding niet meer mogelijk omdat het maximaal aantal bereikt is. Mogelijk komt er een video verslag beschikbaar.

Delen via social media

Betrokken medewerkers

Imke Oosting

Onderzoeker

  • Mail
  • LinkedIn

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers