Webinar ‘Wat vinden kinderen en jongeren?’

Terug

Webinar ‘Wat vinden kinderen en jongeren?’

Geschreven op 30 maart 2021

“Hoe worden jeugdigen in Groningen nu betrokken? En wat kan er beter?”

Wanneer: Dinsdag 20 april 2021 van 15:30 – 17:00 uur
Wat: Gratis online webinar met maximaal 70 deelnemers
Genodigden: Iedereen met interesse in het onderwerp is welkom bij het webinar

 

De rechten van het kind zijn vastgelegd in het Internationale Verdrag van de Rechten van het Kind. In het verdrag staat dat het belang van het kind centraal moet staan in alle zaken die het kind of een groep kinderen aangaan. Om dat belang goed te kunnen meenemen in beleidskeuzes is het nodig dat kinderen hun mening kunnen laten horen en dat die daadwerkelijk invloed heeft. We moeten daarom serieus naar hen luisteren wanneer we werken aan beleid.

In de provincie Groningen, maar ook landelijk, wordt jeugdparticipatie op verschillende manieren vormgegeven. Er zijn ook veel vragen over welke werkwijze de meest relevante informatie oplevert. Tijdens het webinar over Jeugdparticipatie gaan we specifiek in op de situatie in de provincie Groningen. Hoe worden jeugdigen nu betrokken? En wat kan er beter?

Programma

Sociaal Planbureau Groningen inventariseerde hoe gemeenten in Groningen jeugdparticipatie op dit moment vormgeven, maar ook welke vragen zij hebben. In dit webinar presenteren we gegevens uit de inventarisatie, aangevuld met informatie uit andere bronnen (data, onderzoek derden).

We geven onder andere inzicht in de wijze waarop gemeenten jeugd nu betrekken, de lokale/regionale platforms die reeds bestaan en op welke beleidsterreinen de gemeenten jeugd betrekken. Daarna wisselen we ervaringen en mogelijkheden met elkaar uit.

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:       Ik ben er bij!

Heb je vragen of opvattingen die je graag behandeld wilt zien tijdens het webinar? Laat ze weten. Waar mogelijk proberen wij deze in het webinar in te passen.

In het eerste deel van het webinar ben je niet in beeld en kun je via de chatfunctie reageren. Het tweede deel van het webinar vindt plaats in Zoom. Je wordt daar automatisch heengeleid.

Delen via social media

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers