Consortium gaat het Nationaal Programma Groningen (NPG) structureel monitoren en evalueren

Terug

Consortium gaat het Nationaal Programma Groningen (NPG) structureel monitoren en evalueren

Geschreven op 25 maart 2020

“Wij helpen de regio zo te leren en de effecten van het programma zo groot mogelijk te maken.”

E&E advies,  en Sociaal Planbureau Groningen gaan als consortium het Nationaal Programma Groningen (NPG) structureel monitoren en evalueren. Het NPG heeft voor de komende tien jaar als overkoepelend doel het verbeteren van de brede welvaart in Groningen.

Het consortium ondersteunt het programma bij het maximaliseren van deze impact voor alle inwoners in de regio. “Het NPG is ambitieus. Het doel van de evaluatie en monitoring van het NPG is om de effecten van het programma in kaart te brengen, maar ook om als onafhankelijke partij tussentijds te signaleren wat er goed gaat en wat er beter kan. Wij helpen de regio zo te leren en de effecten van het programma zo groot mogelijk te maken”, aldus projectleider Bas Doets.

Taken consortium

Vanuit het NPG is de komende tien jaar een startkapitaal van 1,15 miljard euro beschikbaar. Gemeenten en de provincie kunnen projecten indienen bij het programma om aanspraak te maken op deze middelen. Het NPG richt zich op verschillende thema’s: natuur en klimaat, werken en leren, economie en leefbaarheid. Binnen die thema’s zijn ambities vastgesteld. Het consortium is geselecteerd als de partij die onderzoekt of die ambities worden bereikt. Ook helpt het consortium bij het gezamenlijk en lerend evalueren van het programma.

Delen via social media

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers