Workshops maatschappelijke waarde voor professionals

Terug

Workshops maatschappelijke waarde voor professionals

Geschreven op 20 september 2022

“Wat houdt maatschappelijke waarde in en hoe maak je het zichtbaar?”

Momenteel voert Sociaal Planbureau Groningen het project Maatschappelijke Waarde uit. Binnen dit project bieden we een workshop aan voor professionals die inwoners ondersteunen in georganiseerde activiteiten en inwonerinitiatieven. De insteek van de workshop is om professionals iets te leren over wat maatschappelijke waarde inhoudt en hoe het zichtbaar kan worden gemaakt.

De Workshop

Sociaal Planbureau Groningen, onderdeel van CMO STAMM, ontwikkelde een methodiek gebaseerd op de Theory of Change (Verandertheorie). Deze methodiek stelt professionals in staat om op simpele maar effectieve wijze de maatschappelijke waarde van een activiteit of initiatief zichtbaar te maken.

De workshop duurt ongeveer 2 uur. Het eerste deel van de workshop gaat over het operationaliseren van het concept maatschappelijke waarde. In het tweede deel gaan deelnemers actief aan de slag met het toepassen van een Verandertheorie op een activiteit of initiatief dat door hen wordt ondersteund. De workshop kan aan professionals kosteloos worden aangeboden, vanwege steun vanuit de provincie Groningen.

Geïnteresseerd?

Is jullie professionele organisatie hierin geïnteresseerd? Meld je dan gauw aan via Erik Meij, projectleider Maatschappelijke Waarde. Ook voor vragen kun je bij hem terecht.

Delen via social media

Betrokken medewerkers

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers