Welke kant wil ik op na mijn studie? Lisa zocht het uit met een werkervaringsplaats

Terug

Welke kant wil ik op na mijn studie? Lisa zocht het uit met een werkervaringsplaats

Geschreven op 14 februari 2022

“Niet alleen de inhoudelijke ervaring is waardevol, maar het is ook een plek waar je een goed beeld krijgt van hoe de praktijk eruitziet. Ik weet nu beter wat ik in een toekomstige baan zoek.”

Tijdens haar afstuderen dacht Lisa: wat ga ik na mijn studie doen? Een baan vinden en solliciteren. De kennis is er, alleen mist de relevante werkervaring. Bij het Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe, beide onderdeel van CMO STAMM, kreeg Lisa de kans om deze ervaring op te doen. “Een half jaar werkervaring opdoen binnen deze organisaties bleek voor mij een fijne en goede eerste stap.” Na 5 maanden waardevolle werkervaring vertelt ze daar graag meer over.

“Na mijn studie wist ik niet goed welke kant ik op wilde. Met een achtergrond in planologie, demografie en landschap kun je veel verschillende kanten op. In alle richtingen heb ik gesolliciteerd, alleen miste de werkervaring. Toen kwam ik de werkervaringsplek bij het Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe tegen. Binnen de organisaties worden meerdere werkervaringsplekken aangeboden, maar data-analyse en Brede Welvaart sprak mij het meeste aan. Hierbij ligt de nadruk meer op het werken met data en onderzoek doen. Daarnaast heb ik een brede achtergrond die ik graag zo breed mogelijk wil kunnen inzetten.”

Aansluiten bij verschillende projecten

“Bij Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe krijg ik de mogelijkheid om aan te sluiten bij andere projecten binnen de organisatie. Ondanks dat de meeste thema’s over sociaal-maatschappelijke vraagstukken gaan, zijn er ook projecten die zich meer richten op ruimtelijke ordening. Zo kon ik ook mijn kennis van over ruimtelijke ordening en landschap inzetten binnen deze werkervaringsplek. Door het grote aantal onderwerpen wat binnen Brede Welvaart voorbijkomt, heb ik een nog beter inzicht gekregen in waar mijn interesses liggen. Tegelijkertijd kreeg ik de kans om met data aan de slag te gaan. Hierdoor heb ik mijn onderzoeksvaardigheden verder kunnen ontwikkelen en leerde ik werken met nieuwe data-analyseprogramma’s.”

Goed beeld van de praktijk

“Niet alleen de inhoudelijke ervaring is waardevol, maar het is ook een plek waar je een goed beeld krijgt van hoe de praktijk eruitziet. Meteen werd ik warm ontvangen, collega’s staan open voor mijn bijdragen en zijn bereid me te helpen. Het is het een fijne plek voor een eerste stap in het werkveld en om je te ontwikkelen met leuke collega’s om je heen. Ik weet nu beter wat ik in een toekomstige baan zoek.”

Word jij onze nieuwe WEP-per?

Er komen geregeld nieuwe werkervaringsplaatsen vrij binnen verschillende teams van CMO STAMM. Kijk op onze vacaturepagina voor actuele vacatures.
Wil je graag een vraag stellen aan Lisa naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met haar op via LinkedIn.

Delen via social media