Toegang tot psychosociale zorg onderzocht door C4Youth

Terug

Toegang tot psychosociale zorg onderzocht door C4Youth

Geschreven op 22 juni 2018


“Het onderzoek laat zien dat psychosociale zorg voor kinderen en adolescenten bijdraagt aan het oplossen van problemen.

Van welke problemen hebben kinderen en adolescenten last als zij in de zorg terechtkomen? Welke invloed heeft de psychosociale zorg op deze problemen? Onderzoek uitgevoerd in het kader van C4Youth geeft inzicht in de problemen en de toegang tot de jeugdzorg in de provincie Groningen.

C4Youth is een academische werkplaats transformatie jeugd. Gemeenten, praktijkorganisaties, onderwijs en onderzoek bundelen hun expertise en kennis om gezamenlijk het jeugdstelsel te verbeteren. Het Sociaal Planbureau Groningen is één van de samenwerkingspartners van de werkplaats.

Vrij recent werd een nieuw artikel gepubliceerd op basis van onderzoek in het kader van C4Youth. Het onderzoek keek naar de typen problemen en de ernst van de problemen die kinderen en adolescenten hebben bij de toegang tot psychosociale zorg. De typen en ernst van die problemen werd vergeleken met de problematiek van kinderen die geen psychosociale zorg ontvangen. Voor beide groepen werd onderzocht hoe hun problematiek zich ontwikkelde door na drie en twaalf maanden opnieuw te meten hoe het met hun problemen ging.

Lees de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek Toegang tot psychosociale zorg 

 

Meer informatie

06 835 690 63
i.oosting@sociaalplanbureaugroningen.nl

06 460 783 33
h.maarsingh@sociaalplanbureaugroningen.nl

Delen via social media