Doe mee met de testfase maatschappelijke waarde!

Terug

Doe mee met de testfase maatschappelijke waarde!

Geschreven op 16 mei 2022

“In vier sessies ontwikkel je samen met een expert van Sociaal Planbureau Groningen een instrument dat inzicht biedt in de maatschappelijke waarde van het initiatief.”

Ben je benieuwd wat je bewonersinitiatief of vrijwilligersorganisatie toevoegt aan onze maatschappij? En denk je hulp nodig te hebben bij het zichtbaar maken van de maatschappelijke waarde van je organisatie? Doe mee aan de testfase maatschappelijke waarde van Sociaal Planbureau Groningen!

Steeds meer bewonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties krijgen te maken met de vraag wat hun maatschappelijke waarde is. Bij maatschappelijke waarde moet je bijvoorbeeld denken aan wat de activiteiten van je initiatief of vrijwilligersorganisatie teweeg brengen bij inwoners en wat voor maatschappelijke veranderingen worden bereikt. Sociaal Planbureau Groningen begeleidde de afgelopen jaren meerdere partijen in het zichtbaar maken van hun maatschappelijke waarde. Dit jaar nodigen we verschillende inwonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties in Groningen uit om met ons deze tool van het meten van maatschappelijke waarde te testen. Dit wordt mogelijk gemaakt door de provincie Groningen. Voor de deelnemers zijn hier geen kosten aan verbonden.

Sociaal Planbureau Groningen is op zoek naar inwonersinitiatieven en vrijwilligersorganisaties in Groningen die deze tool voor het meten van maatschappelijke waarde willen testen. In één dagdeel wordt je meegenomen in dit instrument en wordt uitgelegd hoe dit instrument door jullie zelf toegepast kan worden op jullie organisatie. Na deze sessie kun je zelf aan de slag met de maatschappelijke waarde van jouw bewonersinitiatief of vrijwilligersorganisatie en help je dit mooie instrument verder ontwikkelen.

Zou je graag met je initiatief mee willen doen? Of heb je vragen? Neem dan contact op met Erik Meij,

Delen via social media

Betrokken medewerkers

Erik Meij

onderzoeker

  • Mail

Marike Broekema

adviseur

  • Mail
  • LinkedIn

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers