Marcel Endendijk

“Moeilijke opdrachten vormen een welkome uitdaging.”

Het specialisme van Marcel is mensgericht implementeren en veranderen. Hij werkt graag aan projecten waarin de ontwikkeling van mensen en organisaties centraal staan. Zijn kracht is dat hij diverse partijen zodanig bij elkaar weet te brengen dat zij samen tot grote resultaten kunnen komen.

De ideale werkomgeving van Marcel kenmerkt zich door vrijheid om nieuwe benaderingen te proberen. Moeilijke opdrachten vormen voor hem een welkome uitdaging. Dankzij zijn flexibiliteit en intelligentie kan hij in verschillende omgevingen en in uiteenlopende omstandigheden goed functioneren. Marcel is werkzaam in de (jeugd)zorg, onderwijs en de lokale overheid. Zijn vakkennis spitst zich toe op de terreinen procesbegeleiding, verander- en projectmanagement.

In 2013 heeft hij een Summerschool afgerond bij the Inspiration Company in Barcelona. Tijdens deze summerschool heeft hij veel geleerd over het begeleiden van creatieve processen. In 2018 is Marcel gecertificeerd voor level 2 en 3 van Deep Democracy. Deep  Democracy is een zienswijze en methode die de onderstroom in groepen zichtbaar en hanteerbaar maakt. Besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen!

Eén van zijn taken is het projectleiderschap van het platform financiële redzaamheid in Hoogeveen. Hier is hij  verantwoordelijk voor het verbinden van partijen, verbeteren van processen en versnellen van de ontwikkeling op het gebied van schuldhulp en armoede. Marcel heeft een achtergrond als organisatieadviseur en is zeer ervaren in strategische beleids- en organisatieontwikkeling. Hij houdt van opdrachten waarin mensen en organisaties – soms letterlijk en figuurlijk – in beweging moeten komen.