Vacature: Junior data-analist/onderzoeker (32-36 uur per week)

Terug

Vacature: Junior data-analist/onderzoeker (32-36 uur per week)

Geschreven op 8 juni 2021

“Wij bieden een afwisselende baan in een dynamische organisatie met uitdagende opdrachten, (professionele) ruimte om je te ontwikkelen en collega’s met passie voor het werken aan een betere samenleving.”

Werk jij graag op het snijvlak van onderzoek en techniek? En haal je plezier uit het meewerken in onderzoeks- en adviesopdrachten? Dan is deze vacature iets voor jou!

Als junior data-analist/onderzoeker zorg je ervoor dat onze tools, data en onderzoeken altijd betrouwbaar zijn en verbeterd worden. Daarmee draag je bij aan onze lerende organisatie en bied je collega onderzoekers/adviseurs de ondersteuning die ze nodig hebben.

Je maakt gebruik van databases en tools zoals SPSS, Alteryx en Tableau. Je werkt ook mee met onderzoeken en opdrachten door het brede sociale domein, bijvoorbeeld het bouwen van een dashboard. Hierbij is de harde, technische kant belangrijk; en ook treed je  in overleg met collega’s en klanten om doelgericht een op maat gemaakt product te leveren.

Je draait je hand niet om voor het beheer van het Groninger en het Drents panel, het ontwerpen van (digitale) vragenlijsten, ondersteuning van (digitale) brainstormsessies of beheer van websites.

Je investeert in het bijhouden van trends in (big)data, visualisaties en onderzoekstechnieken, ontwikkelt je kennis en bouwt mee aan de ontwikkeling van CMO STAMM en meer specifiek Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe.

Wat vragen wij?

  • Je bent universitair geschoold;
  • Je bent ‘data-minded’ en hebt ervaring met kwantitatief onderzoek en bijbehorend gebruik van statistische methoden;
  • Je bent een enthousiaste, maatschappelijk geëngageerde collega met passie voor het werken met complexe data;
  • Je hebt een actieve, nieuwsgierige en dienstverlenende houding;
  • Je bent sterk analytisch, stressbestendig en hebt goede communicatieve kwaliteiten;
  • Je hebt interesse in thema’s die binnen het sociaal domein spelen;
  • Je hebt aantoonbare ervaring met Excel en SPSS
  • Ervaring met R, GIS, Alteryx of Tableau is een pré.

Wie zijn wij?

CMO STAMM is een onafhankelijk kenniscentrum voor maatschappelijke vraagstukken. Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe zijn hier onderdeel van en brengen trends en ontwikkelingen in het brede sociaal domein in kaart, analyseren deze en maken deze inzichtelijk voor een breed publiek. We doen bijvoorbeeld onderzoek naar de aardbevingsproblematiek, leefbaarheid & krimp en zorg & ondersteuning en dragen met deze onderzoeken bij aan de beleids- en bestuurskracht van gemeenten, provincie en maatschappelijke organisaties in Groningen en Drenthe. Meer informatie:  www.cmostamm.nl, www.sociaalplanbureaugroningen.nl, www.trendbureaudrenthe.nl.

Wij bieden

Wij bieden een afwisselende baan (32 tot 36 uur per week) in een dynamische organisatie met uitdagende opdrachten, (professionele) ruimte om je te ontwikkelen en collega’s met passie voor het werken aan een betere samenleving. Een omgeving waarin ondernemerschap en creativiteit gewaardeerd worden. De standplaats is Groningen/Assen. Het is een functie voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling. Arbeidsvoorwaarden zijn conform CAO Sociaal Werk. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt tussen € 2.712 – € 3.864 bruto per maand (schaal 8) bij een volledig dienstverband (36 uur).

Interesse?

Herken je je in dit profiel en wil je graag bij ons aan de slag als data-analist/onderzoeker en meebouwen aan Sociaal Planbureau Groningen en Trendbureau Drenthe? Stuur dan uiterlijk zondag 27 juni 2021 een CV plus motivatie naar d.vankooten@cmostamm.nl met vermelding “sollicitatie junior data-analist”. De selectiegesprekken zijn woensdagochtend 30 juni en donderdagochtend 1 juli 2021.

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Ewout van Spijker, data-analist/onderzoeker, 06 835 751 01 of e.vanspijker@cmostamm.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Wel waarderen we het als je deze vacaturetekst verspreidt.

Delen via social media

Betrokken medewerkers

Ewout van Spijker

Data-analist

  • Mail
  • LinkedIn

Meer weten?

Neem contact op met één van de betrokken medewerkers