Marise Kaper

Als onderzoeker en adviseur inspireert het Marise om vraagstukken en trends binnen het sociale domein, zorg en jeugd inzichtelijk te maken.

In de functies van onderzoeker, beleidsmedewerker en personeelsfunctionaris heeft Marise een brede ervaring opgebouwd binnen de zorgsector. Ze heeft beleid geïmplementeerd in de volle breedte van het sociale domein van gemeenten en opleidingsinstituten. Na haar opleiding Personeel en Arbeid heeft Marise haar masteropleiding Sociale Psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen cum laude afgerond in 2011.

Binnen het onderzoek heeft Marise ruime ervaring met zowel kwalitatieve analyses, die inzicht geven in de beleving van stakeholders, als ook complexere statistische analyses om langetermijnrelaties te onderzoeken.

In haar promotieonderzoek bij het UMCG onderzocht Marise in diverse Europese landen hoe zorginstellingen en zorgverleners communicatie met mensen met lage gezondheidsvaardigheden kunnen verbeteren. Mensen hebben hierbij moeite met het begrijpen en toepassen van informatie, wat kan leiden tot meer gezondheidsproblemen en gebruik van zorg. Haar onderzoek wees uit dat bij deze doelgroep begrijpelijke communicatie, stapsgewijze coaching in participatie bij besluitvorming en het managen van gezondheid erg belangrijk zijn.

Bij CMO STAMM houdt Marise zich vooral bezig met de thema’s Zorg en Jeugd voor het Sociaal Planbureau Groningen en het Trendbureau Drenthe. Nieuwsgierig? Bel of mail voor een afspraak.

Contact

Marise Kaper

onderzoeker

06 52 88 86 95
m.kaper@sociaalplanbureaugroningen.nl