Lennart Burgmeijer

“Hoe is het mogelijk dat wij de afgelopen decennia als land zoveel malen rijker zijn geworden, terwijl er nog steeds sprake is van armoede?”

Lennart is geïnteresseerd in het analyseren van een breed scala aan maatschappelijke vraagstukken, variërend van armoede en sociale mobiliteit tot aan ongelijkheid van politieke participatie. Met zijn kennis op deze gebieden heeft Lennart altijd als doel om het publieke welzijn te vergroten. Door zijn bacheloropleiding sociologie aan de Universiteit Utrecht in combinatie met de masteropleiding Philosophy, Politics and Economics aan de Rijksuniversiteit Groningen, is Lennart er in geschoold om zowel een empirische als een normatieve blik op zaken te hebben. Op dit moment is Lennart bezig met een werkervaringsplaats bij CMO STAMM.

Een van de thema’s waar Lennart tijdens zijn studie door geïntrigeerd is geraakt, is de verdeling van welvaart in onze samenleving. Hoe is het mogelijk dat wij de afgelopen decennia als land zoveel malen rijker zijn geworden, terwijl er nog steeds sprake is van armoede? Armoede en schuldhulpverlening zijn dan ook onderwerpen waar Lennart zich bij CMO STAMM voornamelijk mee bezighoudt. In zijn werk is Lennart kritisch, vol overgave en probeert hij altijd een compleet beeld van de situatie te krijgen.

medewerker

Lennart Burgmeijer BSc MSc

onderzoeker/adviseur

  • Mail
  • LinkedIn